Hammaslääkäri – mitä tehdä hätätilanteissa

Sinun täytyy olla hyvässä terveydessä, jotta voitte käydä päivittäisestä toiminnasta. Kaikkien kehosi kipu on osallistuttava välittömästi, koska et voi toimia, ennen kuin saat apua. Hammasloukkaus, kuten hampaat, jotka on poistettu tai joista toinen on löysentynyt, voi olla erittäin tuskallista. Varmista, että hätätilanteessa hammaslääkäri on välittömästi käytettävissä, jotta hän voi osallistua sinuun. Välitön toiminta hammaslääketieteellisessä hätätilanteessa voi auttaa hampaasi säästämiseen ja hampaiden välttämiseen.

 

Tietoja hammashoidosta

Hammaslääketieteellinen hätätilanne voi olla mikä tahansa hampaasta, joka on säröillä, tai pysyvä hammas, joka on löysä tai on työnnetty pois. Tuskallinen hammas tai turvotus, hallitsematon verenvuoto ja loukkaantunut leuka voivat myös muodostaa hammashoitoa. Hammaslääkärin tapaamiset voidaan järjestää lyhyellä varoitusajalla, jopa mainittujen vammojen ulkopuolella. On tärkeää saada numero, jolla voit soittaa hammaslääkäriisi milloin tahansa.

Voit myös mennä hätäpuhelimeen, jos et voi ottaa yhteyttä hammaslääkäriisi ja vahinko on vakava. On aikoja, jolloin saat hätätilanteen, joka voi odottaa, kunnes hammaslääkäri on auki. Näihin hätätilanteisiin kuuluu särötty hammas, joka ei ole tuskallinen tai silta, kruunu tai täyttö, joka on pudonnut. Hammassärky, joka on siedettävä tai rikkoutunut pidätys, voi kaikki odottaa, kunnes hammaslääkäri on klinikalla.

 

Dental hätätilanteiden hoito

Jos hampaasi on kaatunut, soita hammaslääkäriin ja selitä tilanne. Älä kosketa hampaan juurta vahingoittamasta soluja, jotka voivat auttaa korjaamaan sen. Sinun pitäisi sitten liottaa hampaan maitoon. Voit laittaa suolaa kuumaan veteen ja käyttää sitä huuhtele suusi lievittää kipua ja vähentää turvotusta. Kylmäpakkaus on myös hyvä lievittää kipua ja auttaa verenvuodon hallitsemiseen.

Voit työntää löysää hammasta varovasti oikeaan asentoon sormella ja puristaa sitä pysäyttääksesi liikkumisen. Varmista kuitenkin, ettet pakota sitä takaisin, jos havaitset esteitä. Jos sinulla on halkeileva hammas, pureskele kevyesti syömistä välttääkseen halkeilua. Jos kruunu sammuu, palauta se oikeaan asentoon, kunnes hammaslääkäri nimittää.

 

Ehkäisy

On olemassa useita tapoja, joilla voit pitää itsesi vapaana hammaslääketieteellisestä hätätilanteesta. Hammaslääkärin tapaamiset vähintään kahdesti vuodessa ovat tehokas keino varmistaa, että kaikki hammaslääketieteelliset ongelmat havaitaan aikaisin. Päivittäinen harjaaminen ja hampaiden hionta on tärkeää, ja vältä kovaa ja pureskeltua ruokaa mahdollisimman paljon. Jos lääkäri suosittelee tiettyä menettelytapaa, varmista, että olet tehnyt sen mahdollisimman pian välttääkseen hätätilanteita myöhemmin.

Jos harrastat urheilua tai harjoittaa tiukkaa toimintaa, on tärkeää käyttää suun vartijaa, joka suojaa hampaasi vammoista. On myös hyvä ajatella hammaslääkärintarkastusta, jos olet poissa kotoa pitkään. Hammaslääkäri pystyy poimimaan mahdolliset ongelmat ja antamaan sinulle tarvittavan hoidon.

About admin